wij zoeken jonge spelers

WEB_het-zuid-land_Reindier_fotoMoonSaris_2111

wie: spelers m/v van ±13 jaar (omgeving: Noord Brabant)
wanneer: 10, 11 en 13 mei (meivakantie 2021) / 10:00-13:00
wat: selectie voor het vooronderzoek nieuwe voorstelling 2022
waar: Podium Bloos, Breda

het zuid land, bestaande uit de twee makers Hidde Brouwers en Jorg van den Kieboom, maakt professionele voorstellingen met jonge spelers voor een (jong)volwassen publiek.
Komend seizoen 2021-2022 maken we de nieuwe voorstelling ‘matrimonium’ die gaat over de prestatiedruk en verwachting die op kinderen wordt gelegd. In deze productie staan rolpatronen en het kwetsbare gebied tussen kind zijn en volwassen worden centraal.
Voor de rollen zoeken we twee spelers (m & v) tussen 12 en 13 jaar! Enige spelervaring is prettig maar voorop staat een goede dosis enthousiasme en lef.

het project
We starten het productieproces met een vooronderzoek naar de thematiek van de voorstelling.
Om tot een keuze te komen voor spelers voor dat onderzoek en de uiteindelijke voorstelling nodigen we jonge spelers uit om in de meivakantie tijdens drie spelochtenden op 10, 11, 13 mei met ons kennis te maken maar vooral veel toneel te spelen. We gaan aan de slag met tekst en ervaringen uit de eigen belevingswereld. Na deze drie ochtenden bekijken we met wie we de volgende stap gaan nemen richting de nieuwe voorstelling die we vanaf maart 2022 in diverse theaters gaan spelen.
Dus ben jij creatief, hou je van verhalen lezen of spelen en loop je over van fantasie dan zijn we naar jou of jouw kind op zoek!

het zuid land
De artistieke kern van het zuid land bestaat uit Jorg van den Kieboom en Hidde Brouwers. Wij zijn gefascineerd door de breekbare onschuld van het kind en maken vanuit die invalshoek grimmige sprookjes voor (jong)volwassenen. In die spookjes staat het kind centraal, als acteur en als onderwerp. In onze voorstellingen plaatsen we jonge spelers in een wereld die gedomineerd wordt door regels, denkbeelden en handelingen van volwassenen.

Eerder maakten we de voorstelling ‘reindier’, een monoloog gespeeld door een dertienjarige jongen. De voorstelling deed een korte tour langs theaters in Noord-Brabant. De theaterkrant scheef over ‘reindier’: ”Misschien wel de grootste troef van de voorstelling is het spel van de dertienjarige (!) Lucas Siljée. Trefzeker, beheerst en met een uitmuntende tekstbehandeling geeft hij de relatief complexe monoloog prachtig vorm. Dat vraagt niet alleen om lef maar vooral vakmanschap.”

Aanmelden voor de drie spelochtenden kan tot uiterlijk 2 mei en door te mailen inclusief een foto naar hetzuidland@gmail.com

- Gespeeld -